1000Volt solar şarj cihazı olurmu.

Güneş enerji solar sulama sistemlerinde , motor sürücülerin DC barasına tatbik edilen seri bağlı güneş panelleri 300-900V arasında gerilimlerle kaşrımıza çıkmaktadır. Sulama sistemleri genelde tüm gün kullanılmaz, ya kuyuda su biter yada sulama biter. güneş enerjisi bu aşamadan sonra atıl hale gelir. Bir çok kullanıcı sulama sistemiyle bilrikte aynı panellerle aküleirni şarj etmek off-grid sistemlerini kullanmak isterler. Bu mümkündür ve oldukça başarılı bu işe yarayacak yüksek geirlimle çalışan DC-DC dönüştürücler ve akü şarj cihazlarını aşağıda sizlerin bilgisine sunacağım.

1000V dan 12volt, 24Volt, 48volt a indirilen geirlim akıllı invertr ve diğer offgrid akülü sistemlerde kullanılaiblir. Böylece sulama sistemi için onlarca güneş panelini sadece sulama sistemi için değil akülerinizide şarj etmek için kullanabilirsiniz. Bu işlemi Atakale Elekroniğin ürettiği 1000/50A 1000volt DC girişi , 50A 12/24/48V aküyü otomatik seçerek şarj eden şarj kontrol ünitesi aradığınız ürün olacaktır.

Bu Yüksek Gerilim DC/DC dönüştürücü, özellikle solar  sulama sürücülerine ve sistem entegratörlerine kompakt, hafif, sağlam ve uygun maliyetli, sınıfında lider bir çözüm sunmayı amaçlamaktadır. Bu Yüksek Gerilim DC/DC ürünleri yelpazesi, yardımcı yüklere güç sağlamak için daha düşük voltajlara dönüştürülen 220VDC ila 800VDC arasındaki daha yüksek akü voltajlarını kullanma yönündeki mevcut eğilimi karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bir CAN iletişim komutu kullanılarak tam çıkış gerilimi ayarlanmış nominal 12VDC. Ürünler, 1,2kW ila 7,2kW (yalnızca paralel olduğunda) arasında bir dizi güç gereksinimini karşılayabilir. Yüksek Gerilim DC/DC serisi, -40 ̊C ila +45 ̊C (hava soğutmalı) ve +65 ̊C (sıvı soğutmalı) sıcaklık aralığında tam performans sunmak üzere tasarlanmıştır. Giriş UVLO, giriş OVLO, giriş ters polarite, akım limiti, çıkış kısa devre ve aşırı sıcaklık gibi birçok koruma özelliğine sahiptir. CAN iletişim özellikleri, birimlerin iletişim mesajlarıyla etkinleştirilmesine ve devre dışı bırakılmasına izin verir.

CAN kullanılmıyorsa, DC/DC dönüştürücü harici bir röle veya anahtar, Çıkış Gücü OK sinyali ile etkinleştirilebilir.

Ana Özellikler:
• Geniş giriş aralığı 220VDC – 800VDC
• 1,2kW 7,2kW’a kadar çıkış gücü (
sadece paralel)
• %50’den %100 yüke >%92 Yüksek Verimlilik
• için birden fazla birimin paralel bağlantısı
artan güç veya yedeklilik
• Zorunlu akım paylaşımı
• Çevresel: -40 ̊C ila +45 ̊C (hava soğutmalı) ila
+65 ̊C (sıvı soğutmalı) çalışma, IP67

Akıllı İletişim
Ünite, gerekirse CAN iletişim mesajları kullanılarak etkinleştirilebilir, devre dışı bırakılabilir ve izlenebilir, sağlanan işlevsellik şunları içerir:
• Çıkış etkinleştirme / devre dışı bırakma işlevi
• Çıkış voltajı ayarı
• Çıkış akımı ayarı ve sınırlama
• Durum ve operasyonel değerin izlenmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir