Solar Güneş Enerji Şarj Kontrol Cihazı Tamiri

Güneş Enerjisi Solar Şarj Kontrol cihazları, off-grid , ongrid ve özel servis ürünlerinin tamamına Atakale Elektronik servisimizde tamir ,test ve bakım hizmetleri verilmektedir.

Türkiyede satılan, üretilen, tüm marka model ve türde ürünlerin tamirinde , yedek parça sağlanmasında firmamıza başvurabilirsiniz. Lexron, Abax, Tommatech, Pantech, Ever, Casrpra, Tristar, Victron Energy, Juta, Linetech, Mexxsun, Must gibi daha bir çok markaya servis vermekteyiz. Şarj cihazlarına gerekli parametre , seting ve yazılım yükleme gibi hizmetlerin servisinide alabilirsiniz.

Solar Şarj Kontrol Cihazlarının tamiri servisi, labaratuvarımızda gelişmiş test cihazlarıyla ve uzman personel ile yapılmaktadır. Her servisimize gelen şarj kontrol cihazı önce fiziki kontrol, sonra fonksiyon testi ve en son çalışma testine tabii tutulur. Bu testlerin her aşaması raporlanır ve tespit edilen arıza müşteriye teklif olarak iletilir.

Uzaktan ürününüzün mevcut hatalarını bildirerek, arıza hakkında ön bilgi alabilirsiniz. Firmamıza gelen arızalı şarj kontrol ürünlerinin %80 nine yakını tamir edilip teslim edilmektedir.

Solar Şarj Cihazlarının tamiriyle iligli oluşan genel arızalar aşağıda sıralıyoruz. Şarj cihazların tamiriyle ilgili genel koşullar standartlar ve yedek parçalarla ilgilide özet bilgileri buradan bulabilirsiniz. Ayrıca firmamızdan şarj kontrol cihazların tamirinde kullanılan arızalı parçaların tedariki ve yedek parça temini yapabilirsiniz. Bizimle irtibata geçerek uzaktan arızalarınızla ilgili genel bilgi alabilir, ücretsiz servis hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Güneş Enerji Şarj Kontrol Cihazları Arızaları ve Tamiri

Mosfet IGBT arızaları: Güneş Şarj kontrol cihazlarında en sık rastlanan arıza tiplerinden biridir. Genelde Fotovoltaik Panel/Güneş panellerinin izin verilen değerinden daha fazla serilenerek, PV girişine yüksek gerilim uygulanması veya Aşırı ve sürekli akım çekilmesi sebebiyle ısınmalardan kaynaklı güğç devresi komponent arızalarıdır. MOSFET ve IGBT solar şarj cihazlarının en kritik ve pahalı elektronik elemanlarıdır. Ancak bu elektronik elemanlar, tam eşdeğeriyle değiştirildiğinde cihazın %40 ına tekabül eden bir tamir ücretiyle karşılaşırsınız. Tamamen garantili ve orijinal çalışma değerlerine ulaştırılarak teslim edildiğinden, tamir her zaman size kazandırır. Üstelik bu arıza ürün yeniliyerek terkrarlanmayacğaı garantisi olmadığından, bir çok defa şarj cihazı almak zorunda kalacğağınıza, daha yüksek akıma dayanan komponentlerle , cihazının eskisinden daha yüksek elektriksel dayanım kazancağınıda garanti ederiz.

PWM ve MPPT solar şarj cihazı arızaları

Ters polirite dolayısyla oluşan arızalar. Güneş enerji sistemi kurulumu esnasında yapılan en sık hatalardan biride PV ve Akü bağlantısnda ters polarite uygulamaktır.  Özellikle akü bağlantısı, mosfetleri koruma diyodunun ve mosfeti süren devre elemanları, zarar görebilir. Bunların tamiri sonunda cihazınız  eskisinden hiçbir farklı olmadan ilk günkü gibi kullanılabilecek duruma gelir. Üstelik ekstra 1 sene garantide kazanırsınız. Firmamız sadece tamir yapmayıp, arızanın sebebini tespit edrek, sizin sistem kurulumu esnasında yapılan hatalarla lgilide teknik destek vererek, tam bir servis almanızı sağlamaktayız. Komponent değişimi arızaları 1-2 gün içinde neticlenecek arızalardır.

Kontrol Kartı Ve LCD arızaları: Kontrol kartı arızaları deneyimsiz kiişilerce müdahale veya terminal uçlarının karıştırılması gibi kullanıcı hatalarından kaynaklanabilir. Türkiyede kullanılan neredeyse tüm şarj kontrol cihazlarının yedek parçasını temin etmekteyiz.

Terminal Arızaları: Bir çok defa sökülüp takılan kablolar zamanla şarj kontrol cihazlarınızın termianllerinin , klemenslerinin hasar görmesine sebep olabilir. Çoğu özel ve piyasada bulunması zor olan bu erminallerin, değiştirilmesi, veya yedek prça olarak Atakaleden temin edilmesi konusunda oldukça geniş bir stoğa sahibiz. Terminal arızalarında en önemli başarılı tamir kriteri orijinal yedek parça bulundurulması ve başarılı lehim istasyonu ekipmanının olmasıdır. Birgünden az sürede arızanızın yapılmasını sağlıyoruz.

PV ve Akü Terminallerinden Yüksek Gerilim Verilmesi: Solar şarj cihazının etiket değerinde yazan maksimum PV/Güneş paneli boltajı , Maksimum Akü gerilimi değerlerinin aşılması durumunda , giriş ve çıkış elektronik devrelerinin hasar görmesidir. Bu hasar MOSFET, IGBT, diyot ve Güç elemanlarını süren entegreler olarak sıralayabiliriz. Çin malı standart ürünler neredeyse birbirinin aynı devrelere sahiptir. Bunların tarmiri komponent değişikliğinden ibaret diyebiliriz. Çoğunda sigorta yoktur, bazılarında ise basit ters diyot koruması vardır. Arızanın oluş şekli hakkında bilgi verdiğinizde firmamız size ürünü getirmeden önce doğruluk oranı yüksek servsi ön bilgilendirmesi yapacaktır.

PWM MPPT solar şarj cihazlarının tamir farklılıkları: PWM şarj cihazlarının en önemli avantajı basit olmaları ve az arıza yapmalarıdır. MPPT şarj cihazları daha gelişmiş ve daha fazala elektronik komponent içermeleridir. MPPT şarj cihazları pahalı , PWM e göre daha sık arızalan ürünlerdir. ARızalar ise genelde giriş ve çıkış katlarından komponentlerin hasar görmesidir. Ancak Victron energy gibi bazı gelişmiş solar şarj cihazları üstleri tamamen özel pvc ile kalıcı olarak kaptılır.  Bu solar şarj cihazlarının tamiri için tüm devrenin üstünün CNC , veya manuel yöntemlerle açılması gerekir. Bu işlemi sadece profesyonel bir labaratuvarda yapabilirsiniz. Arızalı ürününüzden vazgeçmeden önce Atakale elektroniğe gtirmenizi ve servisimizden arıza ve tamir raporu almanızı tavsiye ederiz.

Solar Şarj kontrol cihazlarında arıza tespiti nasıl yapılır

Şebekeden bağımsız bir sistem çöktüğünde, daha sonra ne yapılacağını bilmek genellikle zordur. Teknik ekibimiz, sisteminizi tekrar çalışır duruma getirebilmeniz için sorunu teşhis etmenize yardımcı olacak bir liste hazırladı.

Neyin yanlış olduğunu anlamak, sorun ne olursa olsun zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Anahtar, sisteminizin tüm yönlerine bakmak ve sorun giderme sırasında herhangi bir şey varsaymaktan kaçınmaktır. Bu değerli ipuçları ve yaygın sorunlar, çözümünüzü hemen başlatacaktır.

1. Tüm kabloları, bağlantıları ve sigortaları kontrol edin.

Vidalı terminalleri sıkın. Korozyon, donma ve çözülme döngüleri veya nakliye veya RV uygulamalarındaki titreşim nedeniyle zamanla gevşeyebilirler.
Ters polarite bağlantılarını kontrol edin. Bazen hiçbir uyarı göstergesi yoktur.
Terminal ve kablo etiketlerini kontrol edin veya bir voltmetre kullanın.
Atmış sigortaları, aşınmış kabloları veya terminalleri ve yalıtım aşınmasına maruz kalan tüm kabloları değiştirin.
2. Şarj kontrol cihazınızdaki gösterge LED’lerini veya LCD simgelerini kontrol edin.
Çoğu şarj kontrol cihazı, sorunları teşhis etmek için yardımcı göstergelere sahiptir. Bir mesajın ne anlama geldiğini belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız olursa ürün kılavuzuna bakın. Bu sizi hızlı bir şekilde bir çözüme götürebilir. Düşük Voltaj Bağlantısı Kesme (LVD), şebekeden bağımsız bir güneş enerjisi sistemi kapalıyken yaygın bir hatadır. Doğrulamak için akü voltajını kontrol edin veya mümkün olduğunda, yüklerin aküleri şarj etmek için harcanan enerjiden daha fazla enerji kullandığının açıklayıcı işareti için bir kontrolör veri kaydedicisini kontrol edin. Potansiyel nedenler şunları içerir:

Aküleri şarj etmek için güneş enerjisi yetersizliği.
Soğuk havalarda akü kapasitesi azalır.
Tahminden daha fazla cihazların enerji çekmesi daha uzun süre çalışan yük.
Orijinal tasarım özelliklerinden daha fazla yük ihtiyacı.
3. Güneş panelinin güneşe erişimini ve güneş panelinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Performansı ve enerji üretimini etkileyebilecek parametrelere dikkat edin:

Temiz paneller. Kirli paneller, enerji üretiminde önemli kayıplara neden olabilir.
Yanmış güneş panellerini kontrol edin.
Gevşek teller, korozyon veya yanmış diyotlar gibi hasarlar için bağlantı kutularını kontrol edin.
Gölgeyi kaldırın. Bir güneş panelinin %10’u gölgeleniyorsa, bu %10 daha az çıktı beklemeniz gerektiği anlamına gelmez. Hücre dizilimi, çok daha yüksek bir üretim kaybı yüzdesine neden olacaktır.
Her bir güneş panelinin açık devre voltajını kontrol etmek için dijital bir multimetre kullanın ve performansın tasarlandığı gibi olduğunu doğrulamaya yardımcı olmak için verileri PV modülünüz için üreticinin veri sayfasıyla karşılaştırın.
4. Akü performansını kontrol edin.

Akülrinizi test ettirmek için bir profesyonele hizmet alın.
Aşırı kötü hava koşullarının performansı etkileyip etkilemediğini belirlemek için akü çalışma özelliklerini hava durumu verileriyle karşılaştırın.
Akü özellikleri, ürün veri sayfasında veya üreticinin web sitesinde bulunabilir.
5. Tasarım parametrelerini tekrar kontrol edin.
Aşırı kötü  hava koşulları, orijinal tasarım parametrelerini aşabilir ve düşük sistem performansına neden olabilir. Bölgeniz için en kötü güneş saatlerini kontrol edin ve tasarım parametreleriyle karşılaştırın.
Güneşsiz pil kapasitesi günlerini kontrol edin ve tasarım parametreleriyle karşılaştırın.
Günümüzün yük kullanımı ve hava koşulları ile hesaplamaları gözden geçirin. Orijinal tasarım, aşırı hava koşullarını veya ek yükü hesaba katmayabilir.
Eğim açısının azimut dikkate alınarak tüm yıl boyunca ideal olduğunu onaylayın.
Bir sistemdeki kayıpları yeniden değerlendirin:
Daha büyük kablolarla voltaj düşüşleri ve güç kayıpları en aza indirilebilir.
Sistemde bir invertör varsa, enerji tüketiminin hesaplamalara dahil edildiğini doğrulayın.
6. Aşırı ısınmayı önlemek için uygun havalandırmayı kontrol edin.
Elektrikli ekipman aşırı ısınabilir ve geçici olarak kapanabilir. İnverter(ler) yeterli havalandırma olmadan kapanabilir. Kontrolörler, ısı nedeniyle şarj akımını beklenenden daha fazla sınırlayabilir. Aşırı ısınmayı gidermek için:

Doğru montaj stili, boşluk ve havalandırma ile ilgili yönergeler için ürün kılavuzlarına bakın.
Havalandırmayı engelleyen kir ve kalıntıları temizlemek için sistem ekipmanını ve havalandırma deliklerini temizleyin.
Muhafazalardaki boşluk ve havalandırmanın uygun olup olmadığını değerlendirin.
En iyi performans için ekipmanı doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

Şarj kontrol cihaz tamir fiyatları

Aşağıda bazı güneş enerji solar şarj kontrol cihazlarındaki olabilecek arızalarla ilgili fiyat bilgileri vardır. Bu verilen fiyatlar , servise gelen şarj cihazlarının akım, gerilim marka ve değişecek yedek parçasına göre belirlenir. 

# Servis Arıza Fiyat
1 Mosfet IGBT değişimi 50TL
2 Kontrol Kartı Arızaları 150TL
3 Panel ve Terminal Arızaları 100TL
4 Kart Değişimi 100TL

Solar Şarj Cihazınız Hayata Dönsün

PWM MPPT Güneş Enerji Şarj Cihazlarınızın tamiri için tek adres

Title